Wat is een Handelsregister?

Wat is een Handelsregister?

In Nederland is het voor bedrijven bij de wet verplicht om zich in te schrijven bij het Handelsregister van de overheid. Maar wat is dit register nu precies, wat staat erin en waarom is dit Handelsregister zo belangrijk? Wij geven graag antwoord op deze vragen.

Wat is het Handelsregister?

Het Handelsregister is een register dat door de overheid wordt bijgehouden. In dit register worden ondernemingen en rechtspersonen ter basisregistratie bijgehouden. Op deze manier kun je zien wie er meedoet in het economisch verkeer en heb je inzicht met wie je zaken doet.

Boekhouding kappersadministratie

Wanneer kies je als kapper voor een BV en wanneer voor een eenmanszaak?Wat staat er in het Handelsregister?

Wat er precies wordt vermeld in het Handelsregister is het volgende:
  • Allereerst wordt de naam van het bedrijf en het adres waar het bedrijf ingeschreven staat vermeld.
  • In veel gevallen zijn er contactgegevens van het bedrijf zichtbaar in het Handelsregister. Dit kan bijvoorbeeld een e-mailadres of een telefoonnummer zijn.
  • Heeft het bedrijf meerdere vestigingen? Dan worden deze vermeld inclusief adressen en correspondentie gegevens.
  • Ook wordt in het Handelsregister vermeldt wie tekenbevoegd zijn en wie de functionarissen zijn.
  • In het Handelsregister kun je ook zien hoeveel mensen werkzaam zijn bij de organisatie en of er meewerkende familieleden in het bedrijf werkzaam zijn.
  • In het geval van een faillissement, kun je in het Handelsregister ook de informatie van de curator vinden.

Waarom bestaat het handelsregister?

Het Handelsregister bestaat om inzicht te geven in gegevens van de ondernemingen. Op deze manier kan iedereen precies zien met wie hij of zij zaken doet. Het is tegen betaling mogelijk om deze informatie van bedrijven op te vragen bij de overheid. Door inzicht te verkrijgen in de gegevens, bevordert dit het handelsvertrouwen tussen beide partners.

Doordat de overheid al deze gegevens heeft, hoeft een betreffende partij deze gegevens niet opnieuw op te vragen bij een onderneming. Men kan direct bij deze gegevens via het Handelsregister. Dit scheelt enorm veel administratieve rompslomp voor bedrijven.

Administratie, Boekhouding en Salonautomatisering voor kappers

Hulp bij je administratie

Wil je als kapper hulp bij jouw belastingadministratie, dan kunnen wij je helpen. Wij verzorgen voor jou ondersteuning bij:

Contact

Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op!
Reactie plaatsen