Wat is payroll en wanneer zet je de payroll constructie in?

Wat is payroll en wanneer zet je de payroll constructie in?

Heb je een eigen kapsalon? Dan wil je natuurlijk graag voornamelijk bezig zijn met je core business: zorgen dat je klanten met perfecte kapsels en een goed gevoel naar huis gaan. En dat je personeel goed zijn werk kan doen. Om dit te bereiken, is het zaak dat de administratie tot in de puntjes is geregeld en je op dit gebied nergens omkijken naar hebt.

Door te kiezen voor een zogeheten payroll constructie heb je als kapsalon-eigenaar geen omkijken naar de salaris- en personeelsadministratie. En kun jij je richten op dat waar je goed in bent: zorgen voor perfecte kapsels, tevreden klanten en het vestigen van een goede reputatie als kwaliteitskapsalon. Maak het jezelf en jouw personeel gemakkelijk en kies daarom voor een payroll constructie voor jouw kapperszaak.

Wat is een payroll constructie en hoe werkt dit systeem?

Wat houdt een constructie met payroll precies in? En hoe werkt een payroll systeem? De kern van dit systeem is dat het complete werkgeverschap juridisch wordt overgedragen aan een payroll-instantie. Het betreffende payroll bedrijf regelt de personeelsadministratie, de salarisregelingen, de loonbelasting en pensioenpremies van jouw personeel, sociale premies en de juridisch-financiële afwikkeling bij ziekte en dergelijke. Het bedrijf blijft zelf verantwoordelijk voor een beperkt aantal zaken. Zoals het aannemen van personeel, functioneringsgesprekken met eigen werknemers, het vaststellen van specifieke arbeidsvoorwaarden en de aansturing van het personeel binnen het bedrijf.

De voordelen van payroll

Een groot voordeel van payroll is dat je als kapsalon-eigenaar jouw personeel heel flexibel kunt inzetten. Je bent niet gebonden aan contracten. Mocht je tijdelijk meer man- of vrouwkracht nodig hebben, dan kan dat snel geregeld worden. Een tweede pluspunt van payroll is dat jij je helemaal op de bedrijfsvoering kunt richten, zonder de administratieve lasten die daarbij horen.

De loonstroken, jaaropgaven en het periodieke vakantiegeld worden door het payroll bedrijf voor jou opgepakt. Een derde voordeel van payrolling is dat je als ondernemer geen arbeidsrechtelijke risico’s loopt. Ook heb je geen verplichting tot doorbetaling in het geval van ziekte van een of meer van je medewerkers.

Ten slotte: het belangrijkste van payrolling is het totaalplaatje: de administratie wordt een stuk gemakkelijker, waardoor jij je kunt richten op kernzaken in het bedrijf, zonder alle administratieve rompslomp eromheen.

De nadelen van payroll

Payroll constructies hebben ook enkele nadelen. Een nadeel is dat je verantwoordelijk blijft, als werkgever, voor de afdracht van sociale premies en vergoedingen als een payrollbedrijf dit niet goed oppakt. De Belastingdienst stel in het geval van fouten de werkgever aansprakelijk. Kies daarom alleen voor een betrouwbaar bedrijf om mee in zee te gaan. Verder is het uitbesteden van de administratieve financiële activiteiten een kwestie van goed vertrouwen.

Bepalen welk contract passend is

Per werknemer kun je bepalen welk contract voor hem of haar passend is. Hierbij kijk je als werkgever naar het aantal uren waarvoor je een kapper of kapster nodig hebt. Maar ook naar het beschikbare budget en de doelstellingen die je als werkgever met jouw personeel hebt. Als je dit soort aandachtspunten hebt vergeleken, kun je beslissen om over te gaan tot payrolling, een vast contact of een nulurencontract.

Zie ook: Welke arbeidscontracten zijn er?

Kappersadministratie, net dat ene stapje extra

Mijn naam is Ronald Geerlings, de drijvende kracht achter kappersadministratie. Met ons team staan wij elke dag voor jou, als kapper, klaar. Wij helpen je bij je complete administratie en de invulling van personeelszaken. Wij hebben ons voor de volle 100% toegelegd op de kappersbranche waardoor wij dit vak van A tot Z kennen. Concreet kun je bij ons terecht voor de volgende diensten:

Liever bellen: 0573 459210

Gerelateerde artikelen

Over de schrijver
Mijn naam is Ronald Geerlings, de drijvende kracht achter kappersadministratie. Met ons team staan wij elke dag voor jou, als kapper, klaar. Wij helpen je bij je complete administratie en de invulling van personeelszaken. Wij hebben ons voor de volle 100% toegelegd op de kappersbranche waardoor wij dit vak van A tot Z kennen.
Reactie plaatsen