Kassasysteem kiezen voor je kapperszaak

Ben je op zoek naar een goed kassasysteem voor jouw kapperszaak, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is dit artikel zeer handig voor jou. Hierin wordt uiteengezet waar je op moet letten bij de keuze voor een kassasysteem. Hiermee hopen wij jou op weg te helpen op zoek naar het perfecte kassasysteem voor jouw kapperszaak.

Goed kassasysteem: waarom belangrijk?

Een ouderwetse kassa kon slechts een paar dingen. Je rekende het bedrag uit, de kassalade ging open en je wisselde het geld om. Tegenwoordig kun je werkelijk van alles met een kassasysteem. Heel leuk al die opties, maar het kan behoorlijk overweldigend zijn

Het belangrijkste is uiteraard dat de klant op eenvoudige wijze kan betalen. Daarnaast zijn er handige opties die de moeite van het onderzoeken waard zijn. Denk maar eens aan het bijhouden van de omzet per periode en een mogelijke koppeling met jouw boekhoudsysteem. Daarom is het slim om goed te kijken naar welk kassasysteem precies bij jou past, zodat je uiteindelijk niet te veel maar ook niet te weinig investeert.

Kassasysteem kiezen kappers

Tip 1: Kijk naar wat voor jou belangrijk is

Elke kapperszaak heeft andere voorkeuren. Dit hangt af van het aantal medewerkers, de investeringsmogelijkheden, het aantal behandelingen en de wensen van de ondernemer. Er is een groot scala aan verschillende kassasystemen en elk systeem kent z’n voordelen en nadelen.

Als ZZP-er heb je weinig foefjes nodig, soms kan een draadloos systeem met een tablet en een pinautomaat voldoende zijn. Wanneer je meerdere medewerkers hebt kan het handig zijn om een fysieke kassa te hebben. Daarnaast is het erg interessant om managementinformatie uit het kassasysteem te kunnen halen. Hiermee kun je bijvoorbeeld per werknemer zien hoeveel omzetten hij/zij draait. Het geeft je de mogelijkheid om te sturen op basis van de cijfers.

Tip 2: Welke overzichten moet je uit het kassasysteem kunnen halen?

Tegenwoordig kun je van alles met een kassa. Je kunt precies bijhouden wat er per minuut wordt verkocht, wat de effectiviteit van elke medewerker is en wat de omzet per dag/week/maand/kwartaal is. Ga voor jezelf na wat je fijne functies vindt, en wat voor jou écht belangrijk is. Het is bijvoorbeeld ook handig om eenvoudig de kassa af te kunnen sluiten aan het einde van de dag, zonder dat je het geld precies hoeft te tellen.

Tip 3: Koppeling met je boekhoudpakket

Zorg dat je jouw kassasysteem kunt koppelen aan het boekhoudpakket waarin je werkt. Let op: veel leveranciers van kassasystemen beweren dat dit mogelijk is. Toch blijkt de praktijk weerbarstiger dan de theorie. Nader onderzoek laat zien dat er slechts één boekhoudpakket gekoppeld kan worden. Zorg dat je dit bij aanvang goed onderzocht hebt. Het scheelt je enorm veel tijd en frustratie wanneer dit gekoppeld is.

Boekhoudpakket koppelen kassasysteem kapperszaak

Tip 4: Cloudversie

Werk met een kassasysteem wat je vanuit de Cloud kunt besturen. Dat betekent dat je overal ter wereld toegang hebt tot je kassasysteem. Hierdoor kun je overal en onafhankelijk van welk apparaat je gebruikt bij jouw gegevens komen. Ook is het met een cloudversie vaak mogelijk om online afspraken in te plannen, dit voorziet in een stukje gemak voor jouw klanten.

Tip 5: Zorg voor een pinkoppeling

Het is belangrijk dat je pinapparaat automatisch gekoppeld is aan je kassasysteem. Met deze koppeling voorkom je verschillen tussen de kassa en het pinapparaat. Dit zorgt voor minder fouten en ergernis achteraf. Zo kun je ook geen fouten maken in je administratie.

Tip 6: Een helpdesk die echt helpt

Dit klinkt als vanzelfsprekend, maar is het helaas niet altijd. Je hoopt uiteraard dat je niet met de helpdesk van het kassasysteem in aanraking komt, maar soms kan het gebeuren dat er foutjes in het systeem zitten. Een vlotte en deskundige helpdesk is dan goud waard. Beknibbel dus niet op de kosten als je een kassasysteem uitzoekt, een beetje extra geld investeren kan achteraf frustratie besparen.

Advies

Als je vragen hebt over welk kassasysteem goed past in jouw kapsalon, neem dan gerust contact met ons op. Wij weten precies welke boekhoudsoftware op welk kassasysteem aansluit en kunnen jou daarin uitstekend adviseren. Een goed kassasysteem maakt jouw fijne kapperszaak nóg net even wat leuker.

Kappersadministratie, net dat ene stapje extra

Mijn naam is Ronald Geerlings, de drijvende kracht achter kappersadministratie. Met ons team staan wij elke dag voor jou, als kapper, klaar. Wij helpen je bij je complete administratie en de invulling van personeelszaken. Wij hebben ons voor de volle 100% toegelegd op de kappersbranche waardoor wij dit vak van A tot Z kennen. Concreet kun je bij ons terecht voor de volgende diensten:

Liever bellen: 0573 459210

Gerelateerde artikelen

Over de schrijver
Mijn naam is Ronald Geerlings, de drijvende kracht achter kappersadministratie. Met ons team staan wij elke dag voor jou, als kapper, klaar. Wij helpen je bij je complete administratie en de invulling van personeelszaken. Wij hebben ons voor de volle 100% toegelegd op de kappersbranche waardoor wij dit vak van A tot Z kennen.
Reactie plaatsen