Gefeliciteerd! Jij hebt de tool voor meer [winst]. Salonsoftware!

Gefeliciteerd! Jij hebt de tool voor meer [winst]. Salonsoftware!

Zorg er dan wel voor dat je salonsoftware goed is ingericht. Een bekend gezegde is: “rotzooi in, is rotzooi uit”. En dat gaat ook hier op. Jouw salonsoftware kan nooit correcte overzichten leveren als het niet goed is ingericht. De basis moet goed zijn. Controleer bijvoorbeeld of de openingstijden er goed in staan, zijn de contracturen van de medewerkers bijgewerkt, hun rooster en functie.

Opbrengst per minuut

Stel: je wilt weten wat de opbrengst per minuut is om dit te vergelijken met het tarief per minuut (de prijzen van je behandelingen zijn onder andere hierop gebaseerd). Als de openingstijden van de salon niet goed zijn ingevoerd, dan wijkt het rapport “opbrengst per minuut” af van de werkelijkheid. En juist dit zet je op het verkeerde been.

Ter verduidelijking: als de prijzen van behandelingen zijn gebaseerd op een tarief van € 1 per minuut, in de salonsoftware staat dat je 45 uur per week bent geopend en het rapport “opbrengst per minuut” laat een waarde zien van € 1,05, dan denk je dat je goed bezig bent. Echter inmiddels ben je niet 45 uur per week geopend maar 50 uur. De werkelijke opbrengst per minuut is dan niet € 1,05 maar wellicht slechts € 0,92.

De gewenste winst halen

Is de opbrengst per minuut minder dan het tarief per minuut dat je nodig hebt, dan ga je niet de gewenste winst behalen en ga je dus geld tekort komen. Want als het goed is zijn de tarieven minimaal gebaseerd op de exploitatiekosten van de salon, worden deze kosten hierdoor terugverdiend, blijft er genoeg over voor jouw arbeidsbeloning en als het goed is ook nog extra winst.

Herken je dit?

Herken je dit? Kom jij ook structureel geld tekort? Gebruik dan je salonsoftware, zorg dat deze goed is ingericht en combineer met de informatie uit je boekhouding.

Heb je hulp nodig? Vraag het aan je boekhouder of neem contact op met ons. Wij helpen je graag en zijn gespecialiseerd in de kappersbranche!

Wil je mij een plezier doen? Deel dit bericht, Het kost jou niets en wij delen graag onze kennis.

Over de schrijver
Mijn naam is Ronald Geerlings, de drijvende kracht achter kappersadministratie. Met ons team staan wij elke dag voor jou, als kapper, klaar. Wij helpen je bij je complete administratie en de invulling van personeelszaken. Wij hebben ons voor de volle 100% toegelegd op de kappersbranche waardoor wij dit vak van A tot Z kennen.
Reactie plaatsen