Kapsalon starten? Download nu de checklist voor starters!
Direct Toegang
X
Kapsalon starten? Download nu de checklist voor starters!
50% Complete
Wil je starten als kapper? Met deze checklist voorkom je dat je de belangrijkste zaken over het hoofd ziet en je vervelende beginnersfouten maakt.

Page content

article content

Zwanger tussen 2005 en 2008? Vraag een zwangerschapsuitkering aan!

Ben je zelfstandig ondernemer en zwanger? Dan heb je recht op een zwangerschapsuitkering van het UWV. Ook al is dit tegenwoordig vanzelfsprekend, de regeling was niet van toepassing in de periode tussen 2005 en 2008.

In de periode 7 mei 2005 en 4 juni 2008 was het UWV van mening dat er geen recht was op een zwangerschapsuitkering. Een ondernemer die het hier niet mee eens was, is samen met de FNV in beroep gegaan.

De keerzijde

Deze zaak heeft zich voortgesleept. Uiteindelijk heeft het VN comité een positieve uitspraak voor haar gedaan voor het uitbannen van discriminatie van vrouwen. Met deze uitspraak heeft de Centrale Raad van Beroep besloten dat de vrouwen gediscrimineerd werden door hen uit te sluiten van een uitkering. Daardoor kun je nu na 13 jaar alsnog aansprak maken op een mogelijke uitkering.

Indien je in de periode 7 mei 2005 tot en met 4 juni 2008 werkzaam was als zelfstandige en je in die tijd een kind hebt gekregen, dan heb je dus recht op compensatie. Vanaf 15 mei 2018 tot en met 30 september 2018 moet de aanvraag worden ingediend bij het UWV. Dit aanvraagformulier is vanaf 15 mei 2018 beschikbaar op uwv.nl.

Vervolgens wordt de uitkering in 2019 beschikbaar gesteld. Bedenk wel dat deze uitkering het belastbaar inkomen 2019 verhoogd, en dat dit dus eventueel negatieve gevolgen kan hebben voor ontvangen toeslagen!

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je deze pagina van het UWV raadplegen.

Uit handen geven?

Kappersadministratie ondersteunt kappers bij boekhouding, ondersteuning bij personeelszaken, salonautomatisering

Liever bellen: 0573 459210

Wellicht ook handig om te weten!

Comment Section

0 reacties op “Zwanger tussen 2005 en 2008? Vraag een zwangerschapsuitkering aan!

Plaats een reactie


*