Pand huren als kapper: hier moet je op letten!

Wanneer je als kapper een pand huurt zijn er een aantal zaken die je in acht dient te nemen. Denk aan zaken als het budget wat je tot je beschikking hebt maar ook uitgangspunten die je mee kunt nemen in onderhandeling met de verhuurder. Hiermee voorkom je dat je in de problemen komt in een later stadium. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Hoeveel budget heb je voor de huur van een pand?

Heb je nagedacht over het maximale budget voor de huur van je pand? We zien nog te vaak dat ondernemers blind kiezen voor een huurconstructie. Het enthousiasme wint het van de rationale benadering. Je kunt hiermee behoorlijk in de problemen komen.

Weet je niet hoe je een maximaal budget berekent? Je kunt als vuistregel hanteren dat de huur maximaal 10-15 procent van je omzet mag zijn. Voor een absolute A-locatie kan dit meer zijn. Maar in basis is 10-15% een goede richtlijn.

Budget: huurprijs bepalen pand

Huurvrije periode

Een huurvrije periode is een periode waarover je geen huur betaald. Het geeft je ruimte in je financiën. Zowel voor jou, als huurder, als voor de verhuurder kan de huurvrije periode een onderdeel zijn van de onderhandelingen. Zo is een huurvrije periode van 1-3 maanden redelijk gebruikelijk. Wanneer je een huurcontract voor een langere periode aangaat kan dit zelfs langer zijn.

Huurvaste periode

Je wilt niet afhankelijk zijn van de grillen van de verhuurder. Daarom raden we je aan de huur voor een bepaalde periode vast te leggen. Je komt dan niet voor onaangename en onverwachte verhoging van de huurprijzen te staan. Het voordeel is dat het jou als ondernemer zekerheid geeft.

Verbouwing van het pand

Wil je het pand wat je huurt verbouwen? In conclaaf met de verhuurder kun je kijken of je deze kosten bij de verhuurder kunt neerleggen. Op deze manier kun je financieel besparen.

Verbouwing pand: onderhandeling huur

Zijn de vergunningen op orde?

Je wilt geen gezeur met overheidsinstanties over vergunningen. Dat zijn zaken waar je als ondernemer niet mee bezig wilt zijn. Zorg dan ook dat je in het voortraject op de hoogte wordt gesteld door de verhuurder hierover. Je kunt hierover ontbindende voorwaarden in je contract laten opstellen zodat je hier niet aan vast zit en problemen voorkomt.

Hoe langer je huurt, hoe meer korting

In basis geldt wel: hoe langer je huurt, hoe prettiger dit voor de verhuurder is. Je garandeert namelijk consistentie. Grote kans dus dat je korting krijgt bij een langdurige huurconstructie. Voor jou als huurder geldt dat je redelijk flexibel bent in het opzeggen van de huur. Voor de verhuurder ligt dit complexer. De verhuurder is gebonden aan strengere juridische voorwaarden.

De huur opzeggen

Belangrijk is om na te denken over het moment dat je de huur wilt opzeggen. Je kunt met de verhuurder bespreken hoe het pand opgeleverd moet worden bij het opzeggen van de huur. Dit voorkomt onaangename verrassingen voor beide partijen.

Kappersadministratie, net dat ene stapje extra

Mijn naam is Ronald Geerlings, de drijvende kracht achter kappersadministratie. Met ons team staan wij elke dag voor jou, als kapper, klaar. Wij helpen je bij je complete administratie en de invulling van personeelszaken. Wij hebben ons voor de volle 100% toegelegd op de kappersbranche waardoor wij dit vak van A tot Z kennen. COncreet kun je bij ons terecht voor de volgende diensten:

Liever bellen: 0573 459210

Gerelateerde artikelen

Bron: DAS rechtsbijstand

Over de schrijver
Mijn naam is Ronald Geerlings, de drijvende kracht achter kappersadministratie. Met ons team staan wij elke dag voor jou, als kapper, klaar. Wij helpen je bij je complete administratie en de invulling van personeelszaken. Wij hebben ons voor de volle 100% toegelegd op de kappersbranche waardoor wij dit vak van A tot Z kennen.
Reactie plaatsen